fannythenanny

Blogg om mitt år som Au pair i Texas

I'm just a girl, trying to find my place in this world

Publicerad 2014-04-28 05:39:37 i Allmänt,

Så det var ett tag sen igen. Har ingen bra ursäkt egentligen. Det är bara så att man kommer in i en vardag här också, jag har ett hem, en familj som jag avgudar, vänner(mest Sanna senaste tiden haha) som man möter upp så ofta man kan och jag har gym och tv-serier... För många tv-serier egentligen mende är inspelade så man inte är fastbunden, klarar inte sånt! I alla fall, har blivit så van vid allt här att jag tycker liksom inte att jag har något intressant att skriva om. Har kommit på mig själv flera gånger med att tänka "gud jag vill åka nånstans, göra nått med mitt liv" och sen inser jag att jag är i Texas haha... Blir liksom som hemma här med! 
  Mycket har dock hänt när jag tänker efter. Träffat Tiffanys föräldrar och syster samt hennes norske pojkvän, som var förvånansvärt trevlig för att vara norrman! Provade Ihop för första gången och blev kär, världens godaste pannkakor! Var där direkt helgen efter igen efter en episk utekväll i Killeen med Sanna, Melania och Nadine, två tjejer i min grupp som jag precis träffat och klickade hur bra som helst med! Vi åkte till en klubb där det bodde en massa militärer, mums! Ska dit fler gånger haha. 
   Efter lite påskpyssel hemma med Oliver begav vi oss till Florida hela familjen igen på onsdagen för att fira påsk. Var sjukt taggad på att få en bränna men NEJ det var såklart mulet alla fem dagarna... Blev dock mysigt ändå, avgudar Randys föräldrar och blir verkligen bortskämd där! Får följa med ut på fina restauranger och på fredagen tod de mig till Red Lobster bara för att jag pratat om att jag vill prova det innan. Hela familjen inklusiver Randys bror Jeff och hans fru gjorde en jättestor sak över att det var min första gång, tog bilder och sa till mig vad jag skulle beställa haha. Blev hummer och gud så gott det var! Påskharen hittade dit också, fick en liten påskkorg med godis och ett fint halsband, samt 20$ från John och Janice(Randys föräldrar). Vi åt en god middag med ryggbiff/lam och världens godast potatisgratäng på kvällen. Det enda som fattades för mig var vin haha, men bara ett par månader kvar tills jag fyller 21! 
     På måndagen åkte vi hem igen, kort resa den här gången men det väntar en betydligt längre i Juni och då ska vi dessutom åka till en superfin strand ett par dagar. I juli åker vi till Wisconsin för Tiffanys systers bröllop och blir där i två veckor, sen är jag bara hemma ett par dagar innan jag och Sanna beger oss till Los Angeles! Så taggad! 
  Annars har det inte hänt såå mycket, det var red poppy festival i Georgetown i helgen, vilket är valmofestival, kul! Provade Corn dog och majs och ja massa gott! 
    Man märker dock att hemma börjar locka lite redan. I början skypade jag med familjen i ca en timme men de senaste två månaderna har det varit minst 3 timmar varje gång, pratar med alla och länge. Man har så mycket småsaker man vill berätta liksom. Så det är lite jobbigt. Fick dessutom reda på nu i veckan att min värdfamilj vill ha en au pair till nästa år också, vilket inte var fallet när jag fick jobbet från början för tanken var att jag skulle vara den sista av tre au pairer och att Oliver skulle börja på dagis efter mitt år var slut... Så jag har varit väldigt inställd på att inte behöva hantera dilemmat om förlängning men nu måste jag det ändå. Tror dock inte att jag förlänger, Austin är inte så himla roligt efter ett år och det enda som egentligen lockar mig att stanna är barnen för man har fäst sig så vid varandra. Men familjen därhemma lockar nog mer ändå. 
    Min kusin frågade mig häromdagen hur många dagar det är tills jag kommer hem igen... Många! Jag räknar inte ner dagarna för jag njuter verkligen av min tid här! Visst saknar jag min familj och mina vänner men det är i princip allt, trivs bra i USA och kan definitivt tänka mig att bosätta mig här i framtiden. Känner att jag fått bättre kontakt med mig själv under dessa snart 5 månaderna, jag går mot en bättre framtid för mig själv än vad jag haft om jag stannat hemma. Många saker poppar dock upp i ens huvud ibland. Frågan om vad jag vill utbilda mig till när jag kommer hem t.ex. Har ingen aning. Eller jo aningar har jag ju, jag måste bara bestämma mig. Mest av allt vill jag vara rik. Eller lycklig. Helst både och. Fast mest rik. 
Ja här kommer lite bilder, lovar att jag ska bli bättre på det här med uppdateringar. Blir nog lite lättare nu när vädret äntligen håller sig på rätt bana igen(30+) så man kommer ut lite. 
Katten photobombar min selfie....
Under 1:a april fick barnen låtsasmat i sin lunch till skolan haha.
Fick köra Tiffanys cabbe, asnajs!
En sallad i Texas....
Ihop
Längtar redan tills nästa sommar när jag kan åka till Finland igen, så jag försökte göra Viking line...
Fick maginfluensa och dunderförkylning på samma gång, pricken över i:et var ju ett dåligt exemplar av världens godaste glass
Melania och Nadine
Say hello to my little friend liksom
Vi åt lunchbuffé på en country club på söndagen i Florida, så lyxigt
Inte en enda person har lyckats få mitt namn rätt på starbucks än... och jag är där ofta
Ett av Bellas fina kort
Bella innan hennes cirkus, så duktig hon var!
Picknick! Kan plötsligt inte stava till det ordet längre och orkar inte googla...
Godaste laxen+salladen ever.
Glad över min corn dog
Och min majs
 
Tjugo minuter efter vi köpte denna glömde vi den vid en bankautomat och va för lata för att hämta den. Aja vi fick fina bilder i alla fall
Fina maya??
Countrymusic
Dansandes
Min 13 åriga(!!!!) lillasysters påsktårta som hon gjort helt själv. Stolt storasyster!!!
 

Om

Min profilbild

FannyTheNanny

Jag heter Fanny,är 20 år och skapade denna bloggen för att kunna uppdatera folk där hemma om mitt år i Georgetown, Texas i USA. Bor hos en familj där jag är au pair för tre barn, en åttaårig pojke, en sexårig flicka och en tvåårig pojke som är helt underbara

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela