fannythenanny

Blogg om mitt år som Au pair i Texas

Florida, Disneyworld, njuter

Publicerad 2014-03-17 00:34:18 i Allmänt,

Det är galet svårt att veta vad man ska skriva när man inte uppdaterat på såhär länge... Så igen blir det antagligen mycket bilder och lite text. 
Jag har i alla fall varit i Florida, helt otroligt så fint Randys föräldrar bodde. Det var ett område som hette "the Villages" och bestod av en massa små byar med bara pensionärer. Där fanns i princip inga vanliga bilar där utan alla hade golfbilar, som hade seperata vägar bredvid de vanliga. Golfbanor, fontäner och pooler överallt. Mitt inne i centrum var det tydligen marknad varje kväll, vi åkte in dit för att titta lite och där stod gamlingarna och drack öl och dansade loss på dansgolvet till både klassiker och Blurred lines. På en tisdag? Så man ska leva när man är äldre! 
    På söndagen begav vi oss till Disneyworld, jag har aldrig ens varit på Disneyland så jag var hyfsat exalterad. Det var så mycket bättre än jag någonsin kunnat föreställa mig! Det är verkligen en magisk plats, "the happiest place on earth" som de själva säger, riktigt roligt! Åkt massa berg-och dalbanor, dansat med Kalle Anka och ätit middag med prinsessorna. Var första dagen i en del av Disneyworld som heter Epcot där det finns massa minitatyrländer så då åt vi lunch i Japan, fräckt! Hann med allt från Frankrike, Italien, Spanien, Kina osv. på två timmar. Tyvärr hade de inte Sverige utan bara Norge, pinsamt värre. Vi bodde i alla fall på Grand Floridian som var jättelyxigt, hade pool precis utanför så spenderade söndagskvällen där med Bella och Oliver eftersom jag jobbade. Måndag var jag ledig så jag och Maya cruisade Magic Kingdom, såg paraden och bara njöt. Fick ansiktsmålningar, köpte Mimmi Pigg öron och shoppade alldeles för mycket. 
  Oliver har börjat nå trotsåldern nu, han testar mig hela tiden och vägrar sova middag trots att han är helt slut. Det tar på krafterna även för mig. Spenderar all tid med att läsa en bok om "how to be toddlerwise". Det går inte bra. 
   Familjen har bestämt sig för att vi ska försöka flytta till Florida nu så hela den processen är igång här hemma, det ska ju löna sig att flytta också. Pool och sånt blir det förhoppningsvis. Blir det som de vill så har jag förmodligen haft halva året här i Austin och resten i Florida vilket ju är toppen! 
  Det har varit musikfestival här under helgen, gratis var den vilket tydligen är kodord för massiv kaos i hela stan. Fick höra massa intressanta saker dock, den första var ju att han som spelar Ian Somerhalder var här för nån kändisfest, jag fick panik och tittade överallt efter honom meneh jag såg inte honom. Tydligen bor det tre stora kändisar här i Austin; Elijah Wood, Sandra Bullock och Matthew Mcconaughey. Fräsigt! 
 Stack till gymmet för första gången på nästan två veckor igår, en lördagskväll så var helt ensam där, härligt! Var där över en timme och bara njöt. Ska dit idag igen, känner att jag prioriterat bort vänner den här helgen för gym och skype, skypade i ca fyra timmar igår. Börjar sakna det där vardagliga med att vara hemma, telefonsamtal till mamma och farmor, pappa som klagar över att ingen ringer till honom, Tuva som är tonåring och suckar konstant, Hampus som spelar sjukt hög musik från sitt rum. Ella som blir glad över minsta lilla, om det så är en godisklubba eller ett cirkusbesök. Hon hade tydligen tappat en tand i fredags och var så glad att hon vaknade halv sex för att se om tandfen kommit. Saknar det lite. Annars har jag det superbra och det finns mycket som gör att saknaden inte blir så jobbig. Nu när jag skrev det senaste stycket hörde jag t.ex. hur min dörr öppnas, sen såg jag Belka krypa på golvet för att skrämma mig och sen hoppa upp i sängen och fråga vad jag gjorde. Känner verkligen mig som en del av familjen vilket är så oerhört skönt! 
    Om fem dagar åker jag till South Padre Island, ska bli kul att fira spring break i USA! Ja det var väl allt för den här gången, får se om det händer något roligt i veckan så jag hinner med en uppdatering innan fredag. 
 
Asså detta var så galet gott. Men ovanpå pepparsteken hade man alltså krabbkött? Förvirrande men gott
Shoppar för mycket...
Skype med lillan 
 
Är beroende av mönstrade leggins för tillfället
Är van vid att Oliver alltid bankar på dörren när jag är på toa men den här gången tyckte han det var smartare att sticka det här lilla plastkrypet under dörren utan att säga nått. Jag blev hyfsat rädd
Utsikten från hotellrummet
Deras ena golfbil är som en brandbil, den till och med låter som en
 

Om

Min profilbild

FannyTheNanny

Jag heter Fanny,är 20 år och skapade denna bloggen för att kunna uppdatera folk där hemma om mitt år i Georgetown, Texas i USA. Bor hos en familj där jag är au pair för tre barn, en åttaårig pojke, en sexårig flicka och en tvåårig pojke som är helt underbara

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela