fannythenanny

Blogg om mitt år som Au pair i Texas

UPPDATERING AT LAST

Publicerad 2013-12-17 04:32:23 i Allmänt,

Så hej alla som hittat hit till mitt nystartade försök att blogga. Vi får se hur detta kommer gå. Skulle få hjälp av Desirée där hemma att starta en men hon dissade så resultatet blev att jag först en vecka senare fått igång en. Fortfarande inte helt säker på om jag lyckats eller inte... 
Jag åkte i alla fall den 9:e december och landade på amerikansk mark runt två lokal tid. Hade mitt härliga svenska gäng med mig de första dagarna på the academy som au pair care höll i vilket var vääääldigt skönt! Mycket skratt och lite verkstad! Eller hur man nu säger.... Vi fick i alla fall lära oss hjärt och lungräddning för barn och vuxna men fokusen var såklart på barn(och på den oerhört irriterande instruktören som jag till slut fick damp på och sa till att han kanske skulle sluta kolla på mobilen och kolla vad vi gjorde istället. Han blev inte jätteglad över mitt påpekande)´. Vi gick även igenom hur vi skulle hantera olika situationer som kan uppstå både med barnen och föräldrarna vilket kändes väldigt skönt! Kände mig totalt förbered ända fram tills jag satte mig på planet till Austin, Texas och trodde jag skulle svimma. Vet inte hur många gånger jag tänkte tanken "Jag vill inte, jag har ångrat mig, JAG ÅKER HEM ISTÄLLET!!!". Meeeen av någon konstig anledning lyckas jag alltid träffa så vänligt folk på resor och jag stötte på en tämligen sorglig äldre man som förmodligen bodde med sin mamma som han varit på kryssning med, och han var sååå trevlig mot mig och fick mig att känna mig jätte avslappnad! Tills han sa att jag var väldigt söt, då var det inte roligt längre. Meneh han blockerade gången när vi landat så att jag fick komma ut snabbt och det dröjde inte länge innan andra folk kom fram och sa att de hade hört oss prata och önskade mig all lycka till. Jag hade antagligen blivit mycket gladare över detta om jag inte höll på att dö av nervositet vid tillfället. 
   Fick ett meddelande från Tiffany(värdmamman) om att de väntade på mig vid bagaget och mycket riktigt, där satt dem allihopa med två stora skyltar där det stod "välkommen Fanny" på svenska, blev så glad!!Vi körde direkt till Olive garden och åt italiensk middag och jag bara kände en enorm lättnad direkt, jag hade definitivt valt rätt familj! 
   Med det vill dock säga att jag fortfarande var nervös för två saker: huset/mitt rum och deras äldsta dotter som är 18 år. Båda två var över förväntan. Jag har: fetestor dubbelsäng, egen platt-tv + dvd(yoga here I comeeee), eget badrum (jagmenarommgggg) och (girls, whait foooor it) EN WALK IN CLOSET!!!!!!!!!Och ja dottern är asball så det känns skitbra, känner mig redan så bekväm i huset och barnen är så söta, vi klickar så bra allihopa. 
 Familjen har haft två au pairs innan mig, från Brasilien och från Kina så de vet precis vad de kan göra för att få mig att känna mig hemmastad, vilket är superskönt. När jag kom hit var det första jag märkte(förutom att huset ser ut som en mindre version av ett hollywoodhus) att Tiffany och äldsta dottern Maya hade kört ett race genom Ikea så jag hittade ikea choklad, ikea kex, ikea pepparkaksmix etc. Så gulligt! Saknar brudarna från New Jersey dock, har inte hunnit träffa nån här än.... Familjen kommer jag nog sakna snart, har en bra familj här och en heeeelt underbar katt som lätt kidnappas in till mitt rum varje kväll,så sööööt. 
Imorgon ska jag träffa en tjej från Finland på middag och på torsdag är jag ledig så då ska jag träffa en tjej som också bor här i närheten som är svensk :) ska bli skönt att komma ut och socialisera sig lite! 
Här kommer en liten bildbomb(om allt går som jag vill) från veckat som  passerat och för er därute som undrar så har jag fått tillåtelse av familjen att publicera bilder på barnen här. 
Puss och kram skumbanan 

Oliver tittar på chuchu(chuggington) med sin blankie
Cutiepie
Mest episka man kan hitta i sin värdfamiljs skåp
#suddigochonödigbild
Mat. Alicia/den klumpiga
Jag visste inte ens att det fanns blå majs....
New York från mitt hotellrumsfönster
Tyckte denna va asball. 
Times square, varför suger jag på att fota och hur kunde jag missa the ball?? Well I did. 
Påväg till New York!!! Det var mörkt. 
taggade... eller nått...
Första måltiden på the academy, klagade inte!!!

Kommentarer

Postat av: Johanna

Publicerad 2013-12-17 19:20:16

Är avundsjuk på dig, samtidigt som jag har otroligt svårt att förstå hur du vågar lämna trygga Sverige! Haha, jobbig känsla, men du förstår säkert ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

FannyTheNanny

Jag heter Fanny,är 20 år och skapade denna bloggen för att kunna uppdatera folk där hemma om mitt år i Georgetown, Texas i USA. Bor hos en familj där jag är au pair för tre barn, en åttaårig pojke, en sexårig flicka och en tvåårig pojke som är helt underbara

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela